ékszerek modern nőknek és férfiaknak

exxer.hu

exxer.hu

Az 5 legcsúnyább okos ékszer

2017. szeptember 03. - mxr

Fantasztikus, hogy mi mindent lehet besüríteni egy-egy ilyen hordható okos kütyübe. Alvásfigyelés, stressz-szint mérés, megtett lépések számolása, mindez egy gyűszűnyi helyen . De azért mitagadás, annak, aki ilyet akar viselni, jócskán kell kompromisszumokat kötnie a kinézetben. Nem mindig sikerül összehozni a nagy kijelzőt, a mozgásérzékelőt, a csatlakozót vagy az elemet, és végeredményként valami szépet is kapni eredményül. Nézzünk néhány példát, amikor nem jött össze minden.

 

1. Apple Watch

A legnépszerűbb okosóra. Tavaly millió számra vették meg emberek a föld szinte minden pontján, és nem puszta véletlen, hisz rengeteg minden van összesűrítve abban a 38 vagy 42 mm-es tokban. Azonban a lekerekített téglalap alakú forma nem feltétlen olyan mutatós a csuklón, mint egy hasonló alakú telefon a kézben. Hiába választható belőle nagyon sok színű, a pánt azért csak szilikon marad. Kivéve persze, ha valaki úgy dönt, hogy befektet egy Hermès-szíjba. A hátterek közül is rengeteg idétlen van. Nagyítóval kell keresni egy elegánsabb kijelzőt. Szóval a külcsíny még nem érte el a belbecst. 

apple_watch_2.jpg

 

2. Polar A300

A Polar A300-as fitness órát futáshoz és sportoláshoz tervezték. Még szerencse, mert normális utcai ruhához vagy neadjisten elegánshoz aztán képtelenség lenne felvenni. A sportolókon belül is inkább a merészebbeknek ajánlott: a képen látható pink, a kanári sárga vagy a kobalt kék szíjak nem simulnak bele diszkréten hordozójuk viseletébe. Ennek ellenére ezek a modellek alig tudnak többet egy csinosabb aktivitás-mérőnél: a pulzus mérést csak egy kiegészítő csuklópánttal tudják elérni, GPS nincs bennük, a kijelzőjük egyszínű és nem túl nagy felbontású.

polar_a300.jpg

 

 

3. Misfit Ray

A Misfit alapmodellje nagyon jó áron érhető el és cserébe számolja a megtett lépéseket, az elégetett kalóriákiat, az átaludt órákat, finom rezgéssel jelzi a telefonra beérkező hívásokat vagy sms-eket. De hogy szépnek nem szép, az tuti fix. Leinkább egy mobil szivargyújtóra speciális, vagy futurisztikus, vezeték nélküli bilincsre hasonlít, és ékszerként egyáltalán nem lehet gondolni rá. De még a leírásban található "stílusos" jelzőt is erős túlzásnak találom.Tulajdonképpen rejtély, hogy miért érhető el oly sok szín- és szíj kombinációban. Oké, hogy ha esetleg valaki aznap egy UV-lila blézerben villogna, az nagyon fog örülni egy hasonló árnyalatú szíjnak, de azt már nem hiszem el, hogy az tényleg érdekel bárkit, hogy az érzékelő rész ormótlan hengere fekete, vagy rozé-arany. Ennél azért sokkal szebb aktivitás-mérők is léteznek.misfit_ray.jpg

 

4. Bellabeat Leaf Nature

A Bellabeat a hordható technológia modelljei közül az egyik legeredetibb. Kifejezett nők számára tervezték és olyan funkciói vannak, amelyek a többi aktivitás-mérőben nem találhatók meg.  Megbecsüli a stressz szintjét a viselője légzési tempójának követésével, és segít az optimális stressz szint elérésében is. Követi a mensturációs ciklust, informál a peteérés idejéről, és követi az alvást is. Bárcsak ne egy vágódeszkára emlékeztetne!

bellybeat_urban.png

 

5. Oura Ring 

Hát ez a gyűrű nem egy Cartier darab. De még a jobban sikerült okos gyűrűk, mint például a  Ringly magaslatait sem éri el. Tény, hogy remek alvásfigyelő funkciói vannak, és ezek alapján még javaslatot is tesz reggel, hogy mennyire vessük be magunkat aznap. Aztán még ez utóbbit is megméri. De ki szeretne egy ilyenben aludni? Vagy ki venné fel nappal? És legvégül: ki fizetne ki érte 300-500 €-t? 

nimb.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://exxer.blog.hu/api/trackback/id/tr7112779866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lángharcos 2017.09.04. 20:14:10

Nekem a leveles nagyon tetszik. A fadarabba nem látom bele a vágódeszkát, akármennyire erőltetem a szemem.
süti beállítások módosítása